Intervju med Madeleine

Skulle du kunna berätta lite kort om dig själv och din blogg?

Madeleine heter jag, driver bloggen Muppsan.com i snart 4år. Jag är 28år, bor i Sthlm men kommer från Sveriges hjärta och mittpunkt Fränsta. Jag är gift och har två stycken småbarn, Amanda 4,5år och Alvin 2år – har även en bonusgrabb på 16år.

Min blogg handlar om allt som har med barn och familjeliv att göra – jag skriver tipsinlägg men även personliga inlägg, alltid med en massa bilder och bra länkar och alla med en tanke bakom. Jag lägger ner otroligt stor tid och kärlek på min blogg!

Vilket av alla dina inlägg är din personliga favorit? Varför?

Under en period bjöd jag in gästbloggare till min blogg, dom som hade något viktigt att berätta och för mina läsare att ta lärdom av. En av dom var Linda som delade med sig av en del av sitt liv, här kan ni läsa hennes inlägg. Linda är känd från bloggen “Linda skriver” och som dessvärre inte finns med oss längre då cancern tog hennes liv alldeles för tidigt och lämnade man och barn efter sig.

Vad är det bästa en bloggare kan ge till sina läsare under jul?

Jag kommer att erbjuda mina läsare en helt fantastisk julkalender – varje dag öppnas en ny lucka där en ny toppentävling startar! Det är väl himla bra att ge sina läsare?

Har du börjat köpa julklappar än?

Ja, började för flera månader sen och är nästan helt klar. Man blir bättre och bättre för varje år, måste ha med åldern att göra!?! Tidigare år så handlade man allt veckan innan jul, haha..

Vilka ska du köpa julklappar till i år?

I år har vi bestämt att vi endast köper julklappar till våra egna barn, dvs inte till alla syskon och deras barn. Vi är alldeles för många så det går inte att hålla på att köpa till alla utan jag kommer att köpa julklappar till mina föräldrar, svärföräldrar, barnen och min man såklart.
Det vi brukar göra istället är att köra en julklappslek tillsammans allihopa, båda barn och vuxna. Himla roligt och uppskattat och något alla ser fram emot.

Hur hittar du julklappar?

De flesta julklapparna handlar jag faktiskt på nätet – jag älskar att nätshoppa! Då jag bloggar om just barnprodukter så har jag faktiskt en himla stor koll på just barnbutiker och deras erbjudanden. I år har det blivit en hel del juklappar från Lekmer, CDON och Babylooba.

Jultips till våra läsare?

Julklappsleken! Det går till så här: Alla som ska vara med i leken köper ett valfritt paket som ska passa både barn och vuxna (om barnen är med) till värde ca 50-100kr. Ni bestämmer beloppet innan och viktigt att alla köper till samma värde! Paketet slås in och läggs sedan på ett bord tillsammans med övriga paket – helt utan avsändare. Alla sätter sig runt bordet och yngst börjar att slå tärningarna (2stycken). Om man lyckas slå dubbelt av en siffra, dvs två sexor eller ettor etc så får man ta ett paket, sen går turen vidare till nästa person. Man fortsätter tills alla paket är tagna och det kan mycket väl bli så att någon sitter med flera paket. Då alla paket är tagna så öppnar man dom och alla får se vad som funnits i paketen – DÅ ställer man klockan på 30min och då börjar leken på allvar. Yngsta deltagaren börjar igen och slå tärningen – nu om man får två lika tärningar så får man tjuva paket från varandra. Man fortsätter tills att tiden tar slut och i slutet är det himla stressigt för att man vill ju roffa åt sig dom bästa paketen. Brukar bli mycket skratt och uppskattas av både barn och vuxna!